Talaan ng mga Nilalaman:

Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Mga Hakbang
Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Mga Hakbang

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Mga Hakbang

Video: Troebelheidsmeter - Groep 7: 5 Mga Hakbang
Video: HTST Pasteuriser - Pasteurizer - Training Animation 2024, Hulyo
Anonim
Troebelheidsmeter - Groep 7
Troebelheidsmeter - Groep 7

Quentin Cornelissen: 4753267 & Aron Lawniczak: 4482492

Hoe bouw je een troebelheidsmeter? Dat gaan wij proberen uit te leggen in deze itinuturo

Benodigdheden:

LDR, stroomdraad, krimpkousen in verschillende maten, parfumtester, PVC buis of een ander plastic omhulsel, siliconen kit, messing koppelstuk, zware niet machine, doosje, lat, stappenmotor, bouten, moeren, metalen oplegstukjes 4x, metalen klemstuk, kleine magneet, tubo, Photon, Arduino, powerbank, gereedschap.

Hakbang 1: LDR

LDR
LDR

Verleng de uiteindes van de LDR met behulp van een soldeer apparaat en dunne stroom kabels. Gebruik hiervoor een lengte die geschikt is voor de diepte waarover jeither gaan meten. Doe om de stroomdraden krimpkousjes om mogelijke kortsluiting te voorkomen. Plaats de LDR secuur in het glazen buisje, afkomstig van een parfumtester. Maaring mabuo ang mga salita sa loob ng plastik na plastik sa bahay ng isang tubo, upang mai-tubo ang mga tubo, at mag-iwan ng isang malaking tubo. Ano ang sinabi mo sa iyong mga salita? Het geheel wordt at geheel gevuld met een siliconen kit om het water dicht te krijgen. Hayaan ang hierbij op dat er geen siliconen in het glazenbuisje terecht komt waar de LDR zich bevindt. Om dit buisje wordt vervolgens ook een krimpkous malawak na gemaakt om enkel licht op te vangen dat direct op de LDR schijnt. Aan de bovenkant van de constructie worden twee touwtjes vastgemaakt waarmee de konstruksyon mamaya para sa zakken / heisen. Hayaan ang hierbij op de lengte van het touw.

Hakbang 2: Casing

Casing
Casing

Mag-sign in sa loob ng isang lugar sa loob ng compartimenten. Gebruik hiervoor een slijpmachine. Maak het doosje malawak aan de lat met behulp van een nietmachine.

Hakbang 3: Stappenmotor & LED

Stappenmotor at LED
Stappenmotor at LED

Maak een geschikt gat in het doosje zodat de aandrijfas van de motor er zonder moeite doorheen kan. Maak de motor malawak aan de doos met behulp van een bout en een moer. Verleng de drijfas met behulp van een metalen klemstuk. Ang mga plaka ay nagtuturo sa twee ronde metalen oplegstukjes op die gaan dienen als geleiders van het touw. Plak twee oplegstukjes aan de rand van de lat; deze gaan dienen als geleiders van het touw. Tingnan ang direkta ng direkta sa onder de spoel; hierop gaat de LED rusten.

Beide uiteindes van de LED zijn verlengd en beveiligd met krimpkousen. Ang De led ay nasa een plastic omhulsel van een tube gedaan. Hieraan ay een magneet malawakgeplakt.

Maak als laatste een gat in de doos. Hierdoor kan men de kabel van de LED en LDR gaan trekken.

Hakbang 4: Volledige Constructie

Volledige Constructie
Volledige Constructie

Hier de volledige constructie ter overzicht van alle onderdelen onderling vanuit drie verschillende hoeken. Ang powerbank ay natutugunan sa pag-uugali ng mga tao sa loob ng isang Photon, welke hij van stroom voorziet. De Photon, Arduino en stappenmotor paneel zijn alle drie voorzichtig in de doos gedaan en zijn klaar om aangesloten te worden.

Hakbang 5: Photon Bekabeling En Code

Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code
Photon Bekabeling En Code

Si Hier ay de bekabeling te zien. De lange blauwe kabels leiden naar de LED. De lange zwarte kabel leiden naar de LDR. Ang De Arduino ay aangesloten op de Photon als stroomvoorziening en op de D1 en D2 pin. De viertal kabels weggaand van de Arduino leiden naar het stuurpaneel van de stappenmotor en uiteindelijk naar de stappen motor zelf. Ang de benodigde code ay als sa pamamagitan ng toegevoegd.

Inirerekumendang: