Talaan ng mga Nilalaman:

Verstelbare Detector Aardmagnetisch Veld: 10 Hakbang
Verstelbare Detector Aardmagnetisch Veld: 10 Hakbang

Video: Verstelbare Detector Aardmagnetisch Veld: 10 Hakbang

Video: Verstelbare Detector Aardmagnetisch Veld: 10 Hakbang
Video: 👌Acura это вам не Lexus и не BMW. Чем хорош кроссовер MDX и надёжен ли он? 2024, Hulyo
Anonim
Verstelbare Detector Aardmagnetisch Veld
Verstelbare Detector Aardmagnetisch Veld

Wat hebben we nodig?

- Een fietswiel

- Ongeveer 250 meter koperdraad. Wij gebruikten koperlakdraad van 0, 50 mm dikte. Tumatanggap ang mga ito ng pinanggalingan na manalo ng reloef makkelijk stroom doorheen gaat

- Draadeind van een meter lang en diameter M6

- 2 Kleine wieltjes nakilala lager (diameter ongeveer 8 cm)

- Een plank van 2 meter lang (bij voorkeur 1 cm dik en 4 cm breed)

- 3 balken van 4x7 dikte-breedte (dit is sowieso een ding) met lengte:

  • 1 metro
  • 90 cm
  • tafelhoogte (ongeveer 1m20?)

- Wat losse blokjes van dezelfde balken

- 2 stevige scharnieren die helemaal rond kunnen (de simpelste die je kan vinden)

- Een forse verfklem (moet minstens 15 cm zonder problemen kunnen klemmen) (iyon ang sinabi niya)

- Een rolletje montagedraad om onze detector te verbinden aan een oscilloscoop / voltmeter / etc

- Borgmoeren (4x)

- Borgringen (4x)

- Stokschroeven (2x)

- Vleugelmoeren (2x)

- Sluitringen (2x)

- Epoxylijm (ng andere lijm die je kan gebruiken om een stier aan een schutting te plakken)

- Houtlijm

Nagbabasa ako ng isang libro … 'ang kasaysayan ng pandikit' - hindi ko ito mailagay. - Tim Vine

Ik heb veel meer tijd / geld / kennis dan jullie, wat nu?

- Regel een natutulog natutugunan holle bilang (mamatay lekker stevig om het draadeind kan zitten). Dan heb je aan 1 klein wieltje genoeg en kan je die aluminium barbecuebakken gewoon gebruiken als het zonnetje schijnt om je hamburgertje / blok tofu op te grillen

- Als je de velg en het draadeind aan elkaar kan lassen, doen! Nasa tabi-tabi ng borgmoeren en borgringen qua centen en de tijd die het kost om 4 borgmoeren over een meter lang draadeind te draaien

- Voor het frame para sa eventueel de zijkanten vervangen door korfbalpalen zodat je de horizontale balken met een goede klem hieraan malawak kan zetten. Dan hoef je ook geen scharnieren, vleugelmoeren, sluitringen, stokschroeven, losse blokjes, verfklem, - Koop dikker koperdraad (dikker ay altijd beter dat weet iedereen)

Karamihan sa mga tao ay nangangailangan ng pera sa lahat ng oras. - Ridley Scott

Hakbang 1: De Velg

De Velg
De Velg

Regel een fietswiel (diameter meestal rond de 60 cm) en haal de binnen en buitenband eraf en sloop de spaken en bilang eruit. Hindi ito makikipag-ugnay sa iyo mula sa iyo. Hoe goedkoper, hoe beter want we gebruiken dit wiel vooral als stevige basis voor onze spoel.

Mag-click dito upang makita ang karagdagang impormasyon tungkol sa 6-8 mm diameter (het goet goed om de draadeind met maat M6 passen). Hindi ito makikelijkst om dit te doen op de plek waar een spaak door de velg heen ging omdat je dit gaatje alleen maar groter hoeft te boren.

Sa de volgende stap gaan we het draadeind stevig vastzetten op de velg.

Kung maaari akong magbisikleta, magbisikleta ako. - David Attenborough

Hakbang 2: Bevestigen Van De As

Bevestigen Van De As
Bevestigen Van De As
Bevestigen Van De As
Bevestigen Van De As
Bevestigen Van De As
Bevestigen Van De As
Bevestigen Van De As
Bevestigen Van De As

Een leuk klusje voor mensen die verder geen hobbies hebben (hier moet je namelijk even goed voor gaan zitten). Namin gaan de bilang malawak na pagkita natutugunan een viertal borgmoeren en borgringen. De as moet aan de bovenkant ruim uitsteken, dus aan de onderkant hoeven de schroeven niet zover aangedraaid te worden. Maaari kang mag-utos binnenste schroeven op de losse bilang zet, voordat je de as door de velg heen zet om de buitenste schroeven aan te draaien (scheelt weer kostbare minuten).

Zoals eerder aangegeven. Heb je de mogelijkheid om het draadeind aan de velg malawak te lassen, doe dit!

Hakbang 3: De Spoel

De Spoel
De Spoel
De Spoel
De Spoel

Tijd om die armpieren te trainen. Gebruik ongeveer 250 meter koperdraad om 100 tot 150 windingen strak om de velg heen te spannen. Zorg dat de twee uiteinden van de draad aan de bovenkant van de as uitkomen zodat je deze later makkelijk kan aansluiten aan een sleepring.

Hangin namin ang isang simpleng singsing na bakal na may mga coil; itinataguyod namin ang mga koneksyon sa generator, at may pagtataka at galak na nabanggit namin ang mga epekto ng mga kakaibang pwersa na pinaglalaruan, na nagpapahintulot sa amin na ibahin, upang maipadala at magdirekta ng enerhiya ayon sa gusto. - Nikola Tesla

Hakbang 4: Het Verstelmekanisme Deel 1

Het Verstelmekanisme Deel 1
Het Verstelmekanisme Deel 1
Het Verstelmekanisme Deel 1
Het Verstelmekanisme Deel 1

Maaring magbigay ng zorgen dat we makkelijk de hoek van onze spoel kunnen bepalen is het belangrijk om een verstelmekanisme te maken. Hiervoor zagen we een lange plank in tweëen (2x 1, 5 meter) en lijmen deze delen met een kleine opening weer aan elkaar.

Hakbang 5: Het Frame

Het Frame
Het Frame
Het Frame
Het Frame

Regel een mooie balk of 2 waar je het frame van kan bouwen (3 stevige stukken hout) en ook nog een blokje of 3 extra van af kan zagen. Nang maglaon, natutugunan namin kalaunan ang mga ito sa opstelling verstelbaar te maken en voor de stevigheid malawak te kunnen zetten aan een tafel. Regel meteen kahit na sa tweetal wieltjes bij de betere bouwmarkt met lagers die om onze as heen passen (M6). At gebruiken namin voor onze natutulog en om de draaias malawak te kunnen zetten sa het frame.

Hakbang 6: Het Verstelmekanisme Deel 2

Het Verstelmekanisme Deel 2
Het Verstelmekanisme Deel 2

Op de foto zien we een stokschroef met een ruime sluitring en een vleugelmoer. Kami ay nagtanong sa pamamagitan ng mga setting na itinuro sa pamamagitan ng verstelmekanisme. Schroef de stokschroef aan de twee uiteinden van de horizontale delen van onze frame. De moerzijde van de stokschroef gaat door onze planken van verstelmekanisme deel 1 heen om aan de andere kant te bevestigen met de sluitring en vleugelmoer. Op deze manier para het frame makkelijk losgedraaid worden om de hoogte aan één kant te verstellen.

Hakbang 7: Scharnieren En De Evolutietheorie

Scharnieren En De Evolutietheorie
Scharnieren En De Evolutietheorie

Scharnieren zijn belangrijk voor de mens geweest. Onze duimen zijn een belangrijk voorbeeld, maar we hebben natuurlijk ook veel plezier van deuren, flip phone (hallo 2004) en een geopend raam op een zonnige zomerdag. Ook voor onze opstelling zijn scharnieren van cruciaal belang. Als het goed is hebben we nog een mooie balk die we op ongeveer tafelhoogte afzagen. Sa pamamagitan ng mga ito, maaari naming makita ang mga frame sa loob ng frame ng isang van de overgebleven blokjes van eerdere zaagacties met een scharnier. Ditzelfde doen we voor de bovenkant. Nangangailangan ang mga ito ng mga bloke blokje, nais na makita namin sa paglaon ay nakilala ang aming verfklem malawak aan een tafel. Ang mga bloke ng salita sa vervolgens malawak na labanan sa isang overgebleven, kung saan ay nabuo ang mga ito sa pamamagitan ng van van ons frame verzorgt (zie foto).

Hakbang 8: De Sleepring

De Natutulog
De Natutulog
De Natutulog
De Natutulog

We hebben het wieltje vastgetaped aan de balk zodat de as van het wiel kan ronddraaien en op dezelfde plaats blijft. We hebben een blokje hout halverwege ingeboord met de dikte die de sleepring heeft zodat we deze in het gat konden plaatsen en vastmaken zodat de ene kant van de sleepring meedraait als de as draait en de andere kay kan leunen in het wiel en deze stil blijft. Nangangailangan siya ng blokeng aan het draadeind malawak te maken hebben we een gaatje geboord ook in het blokje van de dikte van het draadeinde, zodat deze hierin kan worden geplaatst en ze hierdoor stabieler staat.

Hakbang 9: Assemblage

Pagtitipon
Pagtitipon

Tijd om alles netjes in elkaar te zetten!

Ito ang trabahong hindi pa nagsisimula na pinakamahaba upang matapos. - J. R. R. Tolkien

Hakbang 10: Aansluiten

Aansluiten
Aansluiten

Voor de draden van de sleepring moet even creatief worden gekeken want jeither de draden ook niet breken of teveel knakken. De bedrading is even het koper schuren zodat de laklaag eraf gaat en soldeer de koperdraden aan elkaar malawak en at is alleen nog het aansluiten op de oscilloscoop te doen.

Inirerekumendang: